joi, 13 ianuarie 2011

Jocurile de noroc

JOCURILE DE NOROC IN ROMÂNIA

Jocurile de noroc in țara noastra s-au dezvoltat foarte mult in ultimii ani,asta de cand ele obțin tot mai multe minute in cadrul programelor TV,cu audiența mare,astfel incat ele își găsesc tot mai mulți adepți.Se vorbește chiar de o anumită dependență a poporului român.Evident nu toți telespectatorii cad în patima jocurilor de noroc,însă statisticile ne arată că de la an la an numarul ”Gamblerilor” crește.
Specialiștii în terapii împotriva dependenței de pariuri sau alte jocuri de noroc, spun că orice "dependent de joc" ar trebui să-și pună anumite întrebări. În functie de răspunsuri, el află dacă  pasiunea este sau nu periculoasă.
-Joci din ce în ce mai des?
-Sumele pariate sunt din ce în ce mai mari?
-Dorința de joc este mai mare decât dorința de a renunța?
Acestea sunt doar primele întrebări care trebuie să și le pună un om care crede că este dependent de jocurile de noroc.
Astfel,chiar dacă ai 5 lei,10 lei,100 de lei sau 1000 de lei,te duci la pariuri sportive,sau la cazinou,în speranța că îi poți înmulți.
Chiar dacă nu poți știi rezultatul unui meci,ce număr  va cădea la ruletă,sau dacă următoarea carte va fi roșie sau neagră,poți totuși să anticipezi rezultatul,și să pariezi 2 lei în speranța că vei lua 3.Plăcerea de a paria,si emoția bineînțeles fac și ele parte din joc,emoția fiind cu atât mai mare cu cât suma pariată este mai mare,dar,un rezultat negativ,duce in cazul acesta și la o depresie mai mare.
Dependența de jocurile de noroc,poate fi ușor numită BOALĂ,iar cercetătorii spun că jucătorii de cazinouri sunt cele mai sigure victime ale acestei boli.În Marea Britanie de exemplu,persoane cu varste cuprinse între 30-40 de ani prezintă gradul de risc cel mai mare.Pentru oamenii tineri,de sub 16 ani pericolul căderii in această dependentă este de sub 1%.In cazul pierderii unei sume mari de bani,drumul spre reabilitare este unul lung si anevoios.
La spitalul Obregia din București,au apărut si primii medici specializați în acest domeniu și in tratarea acestei dependențe.Și asta pentru câ numărul tot mai mare al cazinourilor din România a dus si la înregistrarea a tot mai multe victime ale dependenței de jocurile de noroc.
Cazinoul,dintre toate jocurile de noroc,s-a dezvoltat cel mai mult in România,fiecare oraș având cel putin unul,la care oamenii să se ducă,unii jucând doar din plăcere,alții in speranța că odată si odată va apărea și norocul în calea lor.Pokerul,Blackjakul,Ruleta sau Aparatele,sunt jocuri specifice cazinoului.Am fost acum 2 zile la un cazinou și am vorbit cu Florin(a fost un fel de interviu doar ca am vorbit mai deschis)pentru a afla la care jocuri se pariază cel mai mult,care este vârsta medie a jucătorilor,si multe alte chestii.Fără introducere,trec direct la subiect.
R-Care este jocul care este folosit cel mai des?
F-Cele mai des folosite sunt aparatele
R-Da?(putin surprins,eu credeam că ruleta)
F-Da,asta pentru că,oamenii pot să parieze cât vor ei,2 lei,3 lei,am întalnit oameni care veneau cu 5 lei,și mă rugau sa le bag 3 lei pentru că de ceilalți 2 trebuiau să cumpere paine.
R-Și jocul care aduce cel mai mare profit care este?
F-Aaa,ruleta sigur.Ne aduce cam 400-500 de milioane pe zi.
R-Dacă spuneai că la aparate se baga cei mai puțini bani,la ruletă cam care este suma medie pariată?
F-Nu pot să-ti spun sigur,dar oricum,fară 50 de lei nu se apropie nimeni
R-Cam care este vârsta celor care vin să joace?
F-In general vin studenți,poate și din cauza locației cazinoului,dar și înainte când lucram la un cazinou în centru,tot adolescentii veneau cel mai des,dar  totuși,nu ei aduc cei mai multi bani,seara în general vin oameni maturi,pe la 40 de ani,care pariază foarte mulți bani.
R-Care este cel mai mare câștig pe care l-ați acordat?
F-A caștigat un domn la ruletă  1 miliard 300 de milioane,după ce pariase initial 70 de lei.
R-Și cea mai mare sumă care a intrat?
F-Tot la ruletă,a pariat un domn intr-o seara în jur de 700 de milioane,am auzit că tocmai ce-și vanduse mașina.De atunci nu l-am mai vazut pe aici.
R-Lumea este innebunită dupa jocurile de noroc,tu cum poți să  reziști?Lucrând aici nu esti tentat?
F-Ba sunt tentat,dar e foarte simplu,eu n-am voie să joc,dacă sunt prins sunt dat afară,iar salariul de aici este prea bun .
Cam asta este tot ce am vorbit cu Florin,un interviu din care am aflat că adolescenții sunt cei mai mari împatimiți ai jocurilor de noroc,și că oamenii sunt în stare să facă gesturi stupide,gen să parieze banii obținuți de pe urma vânzarii mașinii,doar pentru câteva minute de plăcere.

O altă ramură a jocurilor de noroc sunt PARIURILE SPORTIVE.
Pariurile sportive sunt in general o activitate de prezicere a rezultatelor sportive prin punerea unei mize pe eventualul rezultat al unui eveniment sportiv. Evenimentele sportive care pot fi pariate sunt o mulțime,de la fotbal la tenis,baschet,hochei,sau chiar curse de cai sau de câini.
Ca in orice domeniu,exista păreri pro si contra asupra pariurilor sportive.
Astfel,cei care sunt de partea acestora privesc această activitate ca pe un hobby pentru fanii sportivi,cărora le crește interesul prin efectuarea de pariuri sportive pe anumite echipe,jucători astfel crescând publicul spectator și telespectator.Oponenții pariurilor sportive se tem că în spatele acestor argumente se amenintă integritatea sportului amator și profesionist, prin existența a numeroase încercări reușite de meciuri aranjate.Cei pro susțin totuși că casele de pariuri luptă alături de organizațiile guvernamentale împotriva corupției
Cel mai pariat sport in cadrul pariurilor sportive este Fotbalul,sportul rege fiind și la acest capitol lider.Și eu sunt un împatimit al pariurilor sportive și pot spune ca singurul motiv pentru care pariez este placerea de a privi fotbalul,să stau  în suspans 90 de minute,iar dacă la finalul lor rezultatul este acela pronosticat de mine,plăcerea este cu atât mai mare,dacă nu,îi injur vreo 5 minute pe cei pe care am pierdut,si ma gândesc că mâine este o nouă zi,poate mai profitabilă.
Cam atât despre acest FENOMEN nou apărut în țara noastră,JOCURILE DE NOROC.
Sfatul meu…nu gândiți niciodată “hai să bag si eu un leu să văd cum e ,,pentru că așa începe totul.
Dacă veți pierde,veți mai băga un leu,și încă un leu,și tot așa până când o să vă treziți ca ați rămas fără bani în buzunar,si veți veni a doua zi pentru a recupera paguba produsă cu o zi în urmă.
Dacă o să câștigați,o să fiți foarte bucuroși,și veți crede că tot timpul veți avea norocul ăsta,si o să ajungeți pâna la urma la regula foarte cunoscută din acest domeniu,si anume
CASA CASTIGĂ ÎNTOTDEAUNA !!!!!!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu